· 

Smullen

Gulzig neem ik de letters voor mij in me op. Ik voel me geconcentreerd en vrij in mijn gedachten. Ik ben helemaal in het moment. En daar wil ik van profiteren. Gretig sla ik elke nieuwe bladzijde om, want ik pieker nog steeds nergens over en ben echt bij de les. Het is fijn en zeldzaam, zo'n genietmoment, zeker in de ochtend. Even helemaal zorgeloos en vrij opgaan in mijn boek. Het mag gewoon, ik hoef even niks van mezelf. En ik maak me dus even nergens druk om, dat is vooral erg fijn.

 

En dat is niet het enige wat ik dit weekend te smullen heb. Want er ligt een heel eiland voor me om van te snoepen.

 

Al als ik aankom, wil ik alles wel doen. Overal fietsen en wandelen omdat het even weer wat anders is. Niet alleen het gefocuste zijn in het moment is dus een cadeautje, maar alle nieuwe prikkels die ik even binnen krijg doen me deugd.

In mijn geval moet ik met psychische klachten, niet alleen alert zijn op overprikkeling, maar zeker ook op onderprikkeling. Af en toe heb ik zo zonder werk gewoon te weinig te doen of tot me te nemen. Mijn rondjes lopen worden te saai en te voorspelbaar en er ontstaat soms angst in de leegte. 

 

 En hier is dus een heel eiland waar ik van kan profiteren om me even opnieuw te prikkelen. En dat voelt zalig. Ik wil de frisse wind wel opzuigen en me helemaal laten omhullen door de natuur op dit kleine stukje Nederland.

Even ben ik dan ook chagrijnig als ik in mijn enthousiasme wordt geplaagd door regen en zware windstoten die al mijn plannen bemoeilijken. Maar.....zondag maken het weer, het eiland en ik het samen goed!

 

Ik fiets, ik wandel, ik lees en ik fiets en wandel nog meer en ik lees nog meer. Kortom, het is smullen geblazen dit weekend. Ook in de strandtentjes;-)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Albert (donderdag, 11 juli 2024 07:45)

    Fijn Iris, een heel nieuw weekend voor jezelf. Vaker doen misschien?

  • #2

    Iris bankje (vrijdag, 12 juli 2024 12:56)

    Ja zeker vaker doen, Albert!